Over Doorn stempels en naamplaten

In 1958 is Jan Doorn met het bedrijf begonnen. Destijds onder de naam Stempo, in de Bloemstraat te Groningen. Ook toen al als specialist in stempels en naamplaten. Vlak daarna, in 1959, kreeg het pand in de Bloemstraat een andere bestemming dus verhuisde het bedrijf naar de Zwanestraat 4, samen in één pand met Doorn Drukkerij van broer Caspar Doorn. Samen in één pand betekende niet één bedrijf; het zijn altijd gescheiden bedrijven gebleven al had (en heeft nog steeds) menig klant daar geen idee van. Het pand in de Zwanestraat was eerst een huurpand. Later in de jaren '80, toen het pand te koop kwam, werd het door de twee broers aangekocht. In die tijd pakte dat wel goed uit. Door het verkeers-circulatieplan en later doordat de Zwanestraat voetgangersgebied werd, konden klanten en leveranciers de twee bedrijven veel minder goed bereiken. Bovendien konden Stempo en Doorn Drukkerij wel wat meer ruimte gebruiken. Vanwege het aankomende wandelgebied was het pand heel aantrekkelijk voor ander soortige bedrijven dus kon het goed verkocht worden. Een verhuizing was aanstaande.
In april 1990 werd het nieuwe pand aan de Wismarweg geopend, het pand waar Doorn stempels en naamplaten (de nieuwe naam die bij de verhuizing werd aangenomen) 32 jaar gevestigd zou blijven. In dit grotere pand was er ook plaats voor personele uitbreiding. Wim Doorn verliet zijn oude werkgever en ging samen met zijn vader verder. Jan Doorn is in 2020 op 88-jarige leeftijd (!) helemaal gestopt met werken.
Helaas is Doorn Drukkerij inmiddels ter ziele gegaan. Dit had uiteindelijk tot gevolg dat het pand opgespitsts werd en gedeeltelijk verkocht. Inmiddels heeft zich er een huurder gevestigd die ook graag het deel van Doorn stempels en naamplaten wilde huren. In oktober 2022 is Doorn stempels en naamplaten daarom verhuisd naar een nieuwe locatie: A. Einsteinlaan 59 te Kolham, door de neon gevelreclame zichtbaar vanaf de A7 afslag Hoogezand, vlak bij de McDonald’s. Kolham klinkt heel ver weg maar is slechts 10 minuten rijden vanaf Groningen. Valt best mee!

 

 

Lees ook het artikel over Doorn stempels en naamplaten in Dagblad van het Noorden. Klik op de afbeelding (pdf) of hier

  NAAMPLATEN
STEMPELS
RECLAMEBORDEN
STICKERS
OVER ONS
CONTACT
 

A. EINSTEINLAAN 59,
9615 TE KOLHAM.
TEL: 050-5423064

OPENINGSTIJDEN:
MAANDAG VAN 12.00 TOT 16.00 UUR
DINSDAG T/M DONDERDAG VAN 9.00-16.00 UUR
VRIJDAG VAN 9.00-13.00 UUR
EN OP AFSPRAAK.

WEBSITEONTWERP: GIANT PRODUCTIONS