Over Doorn stempels en naamplaten

In 1958 is Jan Doorn met het bedrijf begonnen. Destijds onder de naam Stempo, in de Bloemstraat te Groningen. Ook toen al als specialist in stempels en naamplaten. Vlak daarna, in 1959, kreeg het pand in de Bloemstraat een andere bestemming dus verhuisde het bedrijf naar de Zwanestraat 4, samen in één pand met Doorn Drukkerij van broer Caspar Doorn. Samen in één pand betekende niet één bedrijf; het zijn altijd gescheiden bedrijven gebleven al had (en heeft nog steeds) menig klant daar geen idee van. Het pand in de Zwanestraat was eerst een huurpand. Later in de jaren '80, toen het pand te koop kwam, werd het door de twee broers aangekocht. In die tijd pakte dat wel goed uit. Door het verkeers-circulatieplan en later doordat de Zwanestraat voetgangersgebied werd, konden klanten en leveranciers de twee bedrijven veel minder goed bereiken. Bovendien konden Stempo en Doorn Drukkerij wel wat meer ruimte gebruiken. Vanwege het aankomende wandelgebied was het pand heel aantrekkelijk voor ander soortige bedrijven dus kon het goed verkocht worden. Een verhuizing was aanstaande.
In april 1990 werd het nieuwe pand aan de Wismarweg geopend, het pand waar Doorn stempels en naamplaten (de nieuwe naam die bij de verhuizing werd aangenomen) nu nog steeds gevestigd is. In dit grotere pand was er ook plaats voor personele uitbreiding. Wim Doorn verliet zijn oude werkgever en ging samen met zijn vader verder. Jan Doorn is inmiddels geen mede-eigenaar meer maar werkt nog wel steeds volop mee.
Helaas is Doorn Drukkerij inmiddels ter ziele gegaan en is neef Bert, die het stokje had overgenomen van zijn vader, een nieuw bedrijf begonnen, Doorn Media Produkties. Dit had tot gevolg dat het pand moest worden opgedeeld zodat het geschikt werd voor een nieuwe mede-bewoner en kwam er in 2014 een tweede, nieuwe eigen voordeur voor Doorn stempels en naamplaten. Voor de 'oude' klanten is dat nog steeds wel even wennen.

 

 

Lees ook het artikel over Doorn stempels en naamplaten in Dagblad van het Noorden. Klik op de afbeelding (pdf) of hier

  NAAMPLATEN
STEMPELS
RECLAMEBORDEN
STICKERS
OVER ONS
CONTACT
 

WISMARWEG 30,
9723 HB GRONINGEN.
TEL: 050-5423064

OPENINGSTIJDEN:
MAANDAG VAN 12.00 TOT 16.00 UUR
DINSDAG T/M DONDERDAG VAN 9.00-16.00 UUR
VRIJDAG VAN 9.00-13.00 UUR EN OP AFSPRAAK.

WEBSITEONTWERP: GIANT PRODUCTIONS